وصفة ايس كريم الفرولة , وصفات سريعه ومثلجه



وصفة الايس كريم المثلج



المقادير:

المقادير:

2 كوب كريمه سايله- كوب لبن- نصف كوب سكر- 4 صفار بيض- ربع كوب سكر- 2 كوب فراوله بيوريه.

الوصفة:

الطريقه:

- سخنى الكريمه واللبن والسكر معاً .

- أخفقى صفار البيض ومقدار السكر الاخر معاً حتى يختلطو جيدا ويصبح لونه اصفر فاتح.

- بعد ان يبدأ اللبن بالغليان ارفعيه من على النار وضيفيه بالتدريج الى مقدار صفار البيض وقلبيهم جيدا بواسطة مضرب شبكى ثم أعيدى المقدار على النار مره اخرى.

- على نار متوسطه قلبى الخليط حتى يغلظ قوامه.

- ارفعيه من على النار وغطيه بورق بلاستيك واتركيه يبرد تماماً وادخليه الى الثلاجه حتى يبرد.

- اضربى الفراوله بقليل من الماء وصفيها جيدا من البذور وضيفيها على مقدار الكاسترد واقلبى جيدا ثم ادخليه الى الفريز.

- ملحوظه:

انا استخدمت فراوله مجمده فى الوصفه لانه مش متوفر عندى الفراوله الطازه معظم الوقت ولكن يفضل انكم تستخدمو الفراوله الطازه طبعاً







,wtm hds ;vdl hgtv,gm < ,wthj svdui ,leg[i







from منتديات سيدتي الجميلة
سيو

0 التعليقات: